Skip to content

Referenties

hilst
Rick snapt wat voor ons bedrijf van belang is
In mei 2017 hebben mijn collega Casper Berkhout en ik Van der Hilst Communicatie overgenomen. Al snel daarna hebben we Rick Assen gevraagd om op HR-gebied met ons mee te kijken. Er komt veel op je af als je een bedrijf runt. Net als veel MKB-bedrijven zijn wij te klein om zelf een HR-adviseur in dienst te nemen. De grote lijnen weten we prima, maar bij specifieke vraagstukken is het fijn als een externe deskundige met je meekijkt. Bijvoorbeeld bij arbeidsrechtelijke zaken brengt Rick veel actuele kennis mee. We kunnen goed met hem sparren en Rick ontzorgt ons absoluut: hij pakt dingen van ons over. Zo heeft Rick bijvoorbeeld de arbeidsovereenkomsten gestandaardiseerd en een verzuimprotocol voor ons opgesteld. Hij is sympathiek en kan zich goed inleven, hij snapt wat voor ons bedrijf van belang is, waar wij mee bezig zijn of waar we van wakker liggen. Rick is uitstekend bereikbaar, reageert snel en zet gewoon samen met ons de schouders eronder – eigenlijk is Rick dus onze HR-manager, ook al is hij niet bij Van der Hilst in dienst.
Simone Dorreboom
Directeur Van der Hilst Communicatie, Amersfoort
slagharen
Mooie mix van zakelijk en vriendelijk
“In mijn praktijk werken zo’n tien mensen. Denk bijvoorbeeld aan huisartsen, doktersassistenten en apothekersassistenten. In het verleden heeft Rick ons geweldig geholpen bij een gedwongen ontslagprocedure. Omdat dit nauwelijks voorkomt, was de actuele kennis die Rick inbracht zeer welkom, bijvoorbeeld over de rechten en plichten van beide partijen. Bovendien was het ons veel waard om op een fatsoenlijke manier uit elkaar te gaan. In een kleine organisatie als de onze, waarbij iedereen elkaar goed kent, ontstaat bij zo'n ontslag een ingewikkelde situatie. Rick heeft ons geholpen om constructief met elkaar in gesprek te blijven en samen duidelijke afspraken te maken. Juist in dit soort situaties wil je niet dat de emoties de overhand krijgen en dat je niet helder meer kunt kijken. Rick voelde dit goed aan en ondersteunde ons met een mooie mix van zakelijk en vriendelijk, met zorg en respect voor beide partijen. Dat heeft hij méér dan netjes gedaan. Met zijn hulp zijn we tot een oplossing gekomen waarbij iedereen daarna weer verder kon. Daar ben ik Rick zeer erkentelijk voor.”
Auke Tinselboer
Apotheekhoudend huisarts en eigenaar Gezondheidsspectrum Slagharen
polytex
Deskundige externe die er helemaal bij hoort
“Wij hebben bij Polytex geen eigen HR-adviseur. De meeste HR-zaken doe ik zelf. Ik ben een techneut en red me goed met de grote lijnen van het personeelsbeleid. Maar het fijne van de wet- en regelgeving, die kennis hebben wij natuurlijk niet. Als het complexer wordt, kan ik wel wat hulp gebruiken. Dan sluit Rick Assen bij ons aan. Rick is meestal een dag in de twee weken op de fabriek. Ik bespreek mijn vragen met hem, even samen bomen, en dan komt Rick met oplossingen. Ook tussendoor hebben we korte lijntjes en we komen er altijd uit. Werving van nieuw personeel, evaluatiegesprekken, maar ook de vertrouwenspersoon voor onze medewerkers: Rick pakt het goed op. Hij is een plezierig persoon om mee te werken, voor ons allemaal. Zijn deur en telefoon staan altijd voor ons open. Eigenlijk is het best bijzonder dat hij als externe er helemaal bij hoort. Rick is een van ons en praat net als wij over Polytex als ‘ons bedrijf’. Het scheelt mij een hoop zorg, dat hij er is als ik hem nodig heb en dat hij gewoon één van ons is.”
Henri Pigmans
Directeur Polytex Environmental Inks BV, Helmond