Onze opdrachtgever, Polytex Environmental Inks B.V. (sinds 1943), is een fabrikant van inkten op waterbasis, UV- en EB-inkten, coatings en lijmen met vestigingen in Nederland (Helmond), VS (New York / Greensboro) en China (Shanghai). Producten van Polytex worden gebruikt in hoogwaardige toepassingen voor woninginrichting (wandbekleding, raammode, stoffering en vloeren), persoonlijke verzorging (luiers, doekjes, enz.), verpakkingsindustrie (narrow & wide web, massief karton en golfkarton) en inkten voor papier- en filmconverters / fabrikanten. Ze bieden ook inkjetprimers voor digitale printtoepassingen. De inkten, coatings en lijmen van het bedrijf zijn op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke (druk)vereisten van elke klant op het gebied van duurzaamheid, uiterlijk en functionaliteit.

Polytex maakt al jaren een gestage groei door. Dit is mogelijk omdat deze nichespeler over een relatief groot laboratorium beschikt waarin zij snel en accuraat klantspecifieke inkten, coatings en lijmen kan ontwikkelen en/of aanpassen voor haar klanten. De productie is daarnaast in staat om in korte tijd alle gewenste hoeveelheden te kunnen leveren. Een informele werksfeer, korte lijnen en een no-nonsense werkhouding is kenmerkend voor Polytex. Men weet van aanpakken in alle geledingen.

Functie: – Jouw werkgebied is (in eerste instantie) Benelux en Duitsland – Je identificeert, ontwikkelt en realiseert nieuwe kansen en klanten – Jouw speerpunt is marktontwikkeling voor UV- en EB-inkten en coatings – Jij ontwikkelt tevens nieuwe marktsegmenten – Je creëert nieuwe en onderhoudt bestaande klantrelaties in je werkgebied – Je vertaalt de producten en diensten naar een oplossing voor de klant – Je bent verantwoordelijk voor de samenwerking met de klant – De Salesdirector is jouw direct leidinggevende Wij bieden: – Uitdagend werk – Een collegiale, informele en resultaatgerichte werksfeer – Flexibel werken; mogelijkheid tot thuiswerken en voorzien van alle middelen – Aandacht voor jouw persoonlijke ambities, ontwikkeling en loopbaan – Marktconforme arbeidsvoorwaarden

Wij vragen: – Commerciële opleiding of achtergrond op minimaal MBO-niveau en beschikt bij voorkeur HBO-werk- en denkniveau – Je hebt bewezen commerciële werkervaring en kennis (en liefst contacten) in de marktgebieden waarin wij actief zijn of willen worden – Je hebt een commerciële focus waarbij de klant centraal staat – Je toont eigen initiatief, lef en de wil om te presteren; zet net dat tandje erbij – Bereidheid om functioneel zakelijk te reizen is een must – Je bent gedreven, ondernemend en ambitieus en wil Polytex een florerende nieuwe klantengroep brengen – Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift en bij voorkeur ook het Duits. – Je bent woonachtig in Nederland of (grensgebied met) België of Duitsland

Kijk voor meer informatie over onze opdrachtgever op: www.polytex.nl. Direct solliciteren kan via deze website of via een separate mail naar contact@emplyz.nl. Meer informatie betreffende deze vacature en de procedure kunt u krijgen bij Emplyz – HR Services, Rick Assen, tel.: +31 33 466 9367 of mob.: +31 6 2329 8486.